Rijgeschiktheid - alcohol in het verkeer

Nog een stap verder is wanneer de betrokken bestuurder al meerdere veroordelingen heeft opgelopen die betrekking hebben op alcohol in het verkeer. 
In dat geval kan de rechtbank overgaan tot de aanstelling van een gerechtsdeskundige om na te gaan of de bestuurder wel rijgeschikt is (artikel 42 Wegverkeerswet). 

Zeker wanneer een bestuurder een hoog promillage in zijn bloed heeft en alsnog niet dronken wordt geacht, bestaat de kans dat er sprake is van een verslaving en kan de rechtbank een deskundigenonderzoek bevelen. Tot voor kort was het enkel mogelijk om op basis van bloed of urine het alcoholgebruik van iemand te controleren. Hierbij kon achterhaald worden wat het alcoholgebruik was tot een paar dagen voor het onderzoek. Thans kan een deskundige ook via een haarstaal nagaan wat het alcoholgebruik is van iemand op langere termijn, tot zelfs maanden terug. Hierdoor kan een deskundige perfect nagaan of iemand kampt met bijvoorbeeld een verslaving.

 

Op basis van het verslag van de deskundige kan een rechtbank oordelen dat een bestuurder rij-ongeschikt is. De betrokken bestuurder dient zijn rijbewijs dan onmiddellijk in te leveren. Enkel wanneer er een geheelonthouding van minstens 6 maanden kan worden aangetoond, kan de bestuurder zijn rijbewijs terug krijgen. 

expert tegenexpert tegenexpertise expertise niet akkoord bemiddelaar bemiddeling

Stel je vraag, we zijn online!

dronkenschap dronken alcohol intoxicatie gedronken rijbewijs kwijt ingetrokken boete

gedagvaard hulp voorkomen rechtbank zitting

Stel je vraag aan een advocaat
Uw advocaat bij schade

Wij kunnen je helpen met een eerste gratis advies.

mening van een advocaat advies gratis

Wacht niet en vraag nu al vrijblijvend advies over "ongeval en schade", "lichamelijke schade", "verdachte en slachtoffer", "mijn gezin, familie en ik", "tussenkomst van mijn verzekering", "reisannulatie/vluchtannulatie"

Neem contact op ...

voorkomen voor de rechtbank zitting advocaat

Lees ook:

 

CHATTEN OP SCHADEWEB.BE


ONLINE LIVE CHAT!

Heb je een vraag? Stel ze online!
Je kan altijd op ons rekenen!

CHAT VRIJBLIJVEND MET
ONZE MEDEWERKERS