ENERGIEOVERNAMEDOCUMENT ELEKTRICITEIT EN/OF AARDGAS in pdf downloaden - Ik verhuis: wat doe ik met mijn energiecontract?

Energieovenamedocument Elektriciteit en/of aardgas

Dit document dient om de meterstanden te noteren.

Te gebruiken in geval van:
  • een verhuis
  • verkoop of verhuur van een woning
  • een echtscheiding
  • overlijden

Als u gaat verhuizen, moet u een energieovernamedocument invullen.
Dit document is een schriftelijke bevestiging van de stand van de meter op het moment van verhuizing en het is belangrijk om misverstanden en conflicten te voorkomen.

Om een energieovernamedocument op te stellen, kunt u de volgende stappen volgen:

 

  1. Plan een afspraak met de nieuwe bewoner van uw oude woning om samen de meterstanden op te nemen op de dag van uw vertrek. Noteer zowel de standen van de elektriciteitsmeter als de gasmeter.
  2. Vul het energieovernamedocument in met de meterstanden en andere relevante informatie, zoals uw contactgegevens en die van de nieuwe bewoner. Controleer zorgvuldig of alle gegevens correct zijn ingevuld.
  3. Onderteken het energieovernamedocument samen met de nieuwe bewoner. Zorg ervoor dat beide partijen een kopie ontvangen voor hun administratie.
  4. Stuur een kopie van het energieovernamedocument naar uw energieleverancier. Dit kan meestal per post of per e-mail.

 

Door het invullen en ondertekenen van een energieovernamedocument zorgt u ervoor dat de meterstanden correct worden doorgegeven aan zowel uw huidige als uw nieuwe energieleverancier.
Dit voorkomt dat u verantwoordelijk wordt gehouden voor het energieverbruik van de nieuwe bewoner op uw oude adres en geeft u de mogelijkheid om het verbruik op uw nieuwe adres nauwkeurig te laten registreren.

gas elektriciteit prijs tarief vergelijken